Jeg er født og oppvokst i et kreativt miljø i Kiev, Ukraina. Etter utdannelse ved kunstskolen arbeidet jeg med reklame og bokillustrasjoner. I 1990 deltok jeg i den internasjonale Bokbiennale i Bologna hvor jeg der fikk sjansen til å arbeide i Sveits i hele 18 år. Utgave i Zurich av to barnebøker med mine illustrasjoner åpnet en dør for meg til et sveitsisk kunstgalleri. Der opplevde jeg kraften og smaken av den kreative friheten. Livets utfordringer bekreftet for meg at kunst og kreativitet var det riktige valget og min «diagnose” ble å være kunstner på heltid.

I 2008 flyttet jeg til Norge og fortsatte jeg med mitt kreative liv. Jeg har deltatt i en rekke internasjonale utstillinger i Europa, Japan og USA.
Profesjonalisme, skjønnhet og estetikk er viktige begreper for meg. Jeg arbeider innen forskjellige genre, grafikk og maling. Inspirasjon er grunnleggende for kreativitet. Når begynner jeg å improvisere uten skisse og det komposisjonen vokser fram et ørlite element, befinner meg da i uvisshet og i «mørket» for hvordan det vil bli – helt fram til slutten av verket. Andre typer arbeider som handler om historiske begivenheter forutsetter en helt annen tilnærming og detaljerte skisser. Det er da nødvendig med inngående studier av historiske og kulturelle begivenheter.

Mange års erfaring har lært meg å «holde på» den spontane stat og å utvikle en nøkkel til å finne inspirasjonen. Det å ta den abstrakte følelsen som ikke er mulig å se eller å røre på, og transformere den til et visuelt kunstobjekt. Jeg krever mye av meg selv, noe som gjør at progresjon er mulig å få til. Koser meg med fargevalg og detaljer i bildene, og finner stor glede med filigranteknikk.

Mange kryssinger: fra ett land til et annet, fra by til by – og en ny arbeidsplass igjen. Mitt Kongsvingers atelier består bøker fra middelaldersk til samtidskunst, familieklenodier og vaser inneholdende forskjellige pensler og andre instrumenter, farger og farget blekk ligger på små hyller, mine bilder henger på veggen. Blankt papir eller lerret som bare venter på å få sin dekor. Alle attributter og atmosfære av atelieret skaper en slags grenseovergang til en annen verden – min egen – hvor det er en uendelig harmoni og glede som utspringer fra kreativiteten.

 

COLLECTION OF PHOTOS OF THE STUDIO OF DIFFERENT PERIODS / Ukraine, Swetzerland, Italy, USA and Norway

 

« of 2 »